//Koreya üsulu şirin kartof

Koreya üsulu şirin kartof

 Ərzaqlar

300 qr şirin kartof
250 qr sana yağı
1 çay qaşığı çörək otu
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı su
1 xörək qaşığı bal

Hazırlanması
Kartof iri kublar şəkilində doğranır.Tavada  sana yağı  əridilib yaxşı qızdıqdan  sonra doğranmış kartof  bu yağda orta temperaturda qızardılır. Azca qızartdıqdan sonra yağdan çıxarılıb, yağın altı yüksək temperature  qaldırılıb  yağ dahada qızdıqdan  sonra kartoflar ikinci dəfə  rəngini dəyişənə  qədər qızardılır.
Ayrı bir qazanda  şəkər su və balla şərbət bişirilir.Qaynayan şərbətin içinə qızartdığımız kartoflar atılır və  suyu çəkilənə qədər qaynadılıb, servis qabına qoyulur və üzərinə çörək otu səpilib servis edilir.

Toğrul Xəlilli

Toğrul_민수
Toğrul Xəlilli

Latest posts by Toğrul Xəlilli (see all)